Tradicija in trajnost v nakitu

Slovenski teden nakita, ki se bo odvijal od 11. do 19. maja, je usmerjen v promoviranje sodobnega oblikovanja nakita. V okviru Slovenskega tedna nakita boste lahko občudovali sodoben nakit več kot 100 oblikovalk in oblikovalcev. Približno polovica jih prihaja iz Slovenije, ostali pa iz držav celotnega sveta. Letošnja tema sodobna alkimija-umetnost preoblikovanja je razdeljena v tri sklope in sicer kot tradicija v nakitu, trajnost v nakitu in znanost in tehnologija v nakitu. Razstave in spremljevalni dogodki se bodo odvijali v Ljubljani, Mariboru, Izoli, Radovljici in Slovenj Gradcu.

Tudi v Slovenj Gradcu gostimo Slovenski teden nakita, ki ga organizira Zavod Siaj z namenom povezovanja slovenskih oblikovalcev s širšo javnostjo. Ob tej priložnosti smo v Koroškem pokrajinskem muzeju v sodelovanju s konceptualno trgovino D.tajl Concept Store pripravili občasno razstavo o tradiciji in trajnosti v nakitu. Izbrani kosi nakita iz muzejskih zbirk stopajo v dialog z nakitom sodobnih oblikovalcev, ki svoj navdih iščejo v tradiciji in stremijo k trajnosti. Medtem ko je nakit nekdaj veljal za statusni simbol, je z množično produkcijo postal dostopnejši, zato je vloga unikatnega nakita kot trajnostna alternativa toliko pomembnejša.

Razstavljavci: Petjana Petja Berginc, Vesna Plavec, Daša Bačič, Neža Žehelj, Tina Amal, Danuška Hauptman, Rok Lesjak, Mima Pejoska, Jennifer Wells in Equinox

Galerija

teden nakita

Informacije

LOKACIJAGlavni trg 24, Slovenj Gradec
ODPRTO

torek–petek: 10.00–18.00

sobota – nedelja: 10.00–17.00

KONTAKT+386 2 62 12 520 (recepcija), +386 2 62 12 522 (tajništvo)
E-POŠTA info.sg@kpm.si
VSTOPNINA
OGLEDVODSTVO
ODRASLI Brezplačno Brezplačno
MLADINA Brezplačno Brezplačno
INVALIDI IN UPOKOJENCI Brezplačno Brezplačno