TRIENALE ROKODELSTVA IN OBRTI / javni poziv

Javni poziv

TRIENALE ROKODELSTVA IN OBRTI
Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije
Rok za prijave: 12. marec 2023
 
Konzorcij projektnih partnerjev: Koroški pokrajinski muzej (KPM), Koroška galerija Likovnih umetnosti (KGLU), Podjetniški center Slovenj Gradec (PCSG), Slovenski etnografski muzej (SEM), Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK) in Centrom Rog objavlja javni poziv za sodelovanje na razstavi Trienale rokodelstva in obrti, ki bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023 v Slovenj Gradcu.

Glavni pokrovitelj
Mestna občina Slovenj Gradec

Namen razstave
Rokodelske razstave v Slovenj Gradcu imajo bogato tradicijo in predstavljajo eno najpomembnejših manifestacij za predstavitev ročno izdelanih izdelkov. Nova edicija trienala rokodelstva in obrti želi odražati spremenjena razmerja na področju kultur ročnega izdelovanja in izpostaviti aktualnost ter relevantnost tovrstnih procesov. Na trienalu želimo predstaviti izdelke, materiale in prototipe, ki temeljijo na ročni izdelavi in izhajajo iz tradicionalnih rokodelskih panog. K sodelovanju želimo povabiti ustvarjalce različnih profilov, ki z ročnimi načini izdelovanja oživljajo tradicionalna znanja rokodelskih panog in hkrati razvijajo lastno prakso ter rokodelstvo razumejo kot vir idej in še neodkritih invencij. Izpostaviti želimo prožnostni potencial rokodelstva in obrti ter njuno relevantnost za današnjo spreminjajočo se družbeno in okoljsko situacijo. Razstava bo prispevala k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

Komu je poziv namenjen
Javni poziv je namenjen rokodelcem, obrtnikom, oblikovalcem, umetnikom ter drugim ustvarjalcem in kolektivom različnih izobrazb in profilov, ki se ukvarjajo z različnimi načini ročne izdelave na temelju rokodelskih znanj.

Sodelovanje
Vsak prijavitelj lahko sodeluje z več deli. Vsako delo oziroma izdelek mora biti avtorsko delo prijavitelja.

Več o javnem pozivu in postopku prijave najdete tukaj.
Prijavitelj izpolni elektronski prijavni obrazec, ki je dosegljiv na spletni povezavi Elektronska prijavnica-Trienale-2023 najkasneje do 12. marca 2023.

Pdf prijavnica-Trienale-2023