Ta veseli dan kulture

Ta veseli dan kulture, 3. december, je dan, ko številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji odpro vrata za obiskovalce in tako počastijo obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna. Prireditvam se pridružujeta tudi Koroški pokrajinski muzej in Koroška galerija likovnih umetnosti in vas vabita k ogledu stalnih razstav in zbirk.

Napiši kartico

V enotah Koroškega pokrajinskega muzeja bo 3. decembra na Ta veseli dan kulture potekala dopisovalska akcija. Vsak obiskovalec se bo z muzejsko razglednico v okviru akcije NAPIŠI KARTICO spomnil koga od svojih prijateljev in ga povabil na ogled muzejskih zbirk. Razglednice boste pustili v muzejskih recepcijah, od koder jih bomo za vas brezplačno razposlali.

 

Muzej Dravograd, dvorec Bukovje, Bukovje 13, Dravograd

Ob 11. uri vabljeni na predstavitev dopolnjene vsebine stalne razstave Kometri baroni s Pukštajna (1817–1932). Razstavi dodajamo gradivo za skupine z motnjami vida. Projekt Potipaj zgodbo o baronih Kometrih smo izvedli v sodelovanju s Pedagoško fakulteto v Mariboru, avtorica zasnove gradiva je Tamara Šuc. 

Muzej Radlje ob Dravi, dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi

Od 9. do 18. ure brezplačen ogled muzejskih razstav.
Ob 17. uri brezplačni delavnici za odrasle in otroke Pobarvani so lepši? in Nakit izkamnov. Delavnici sta vezani na občasno razstavo Kamnine in minerali radeljskega območja.

Muzej Ravne na Koroškem, Na gradu 2, Ravne na Koroškem

Od 9. do 15. ure brezplačen ogled muzejskih razstav.

Muzej Slovenj Gradec, Glavni trg 24, Slovenj Gradec

Od 9. do 18. ure brezplačen ogled muzejskih razstav.
Ob 17.30 javno vodstvo po Sokličevi zbirki s poudarkom na delih Ljubljanske grafične šole. Vodila bo Aleksandra Čas.
Ob 18. uri sledi javno vodstvo po razstavi Bogdan Borčić Slike 1984–2013 v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Vodil bo Jernej Kožar.