Spominski koncert ob 120. obletnici smrti Huga Wolfa

Koroški pokrajinski muzej, Društvo Hugo Wolf Slovenj Gradec in Kulturni dom Slovenj Gradec vas v sredo, 22. februarja 2023, ob 18. uri vabijo v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na Spominski koncert ob 120. obletnici smrti Huga Wolfa.

Hugo Wolf, genialni in nadarjeni mojster samospevov, je umrl 22. februarja 1903 na Dunaju. Nekaj tednov po smrti je izšel prvi del monografije o njegovem življenju in delu, ki ga je napisal muzikolog Ernst Decsey. Javnost je tragična življenjska zgodba umetnika ganila, in samospevi so postali redni repertoar koncertnih večerov. Wolfovi največji glasbeni biseri so samospevi, napisal jih je več kot tristo, ustvaril pa je še mnogo zborovskih pesmi ter skladb za orkester in godalni orkester, simfonične pesnitve in opero Corregidor. Ponosni smo, da lahko Huga Wolfa uvrščamo med genialne ustvarjalce, ki so izšli iz naših krajev, medtem ko njegova glasba sodi v sam vrh svetovne glasbene umetnosti.

Ob 120. obletnici smrti skladatelja Huga Wolfa bomo na spominskem koncertu v izvedbi Lucasa Somoze Osterca (bariton) in Vladimirja Mlinarića (klavir) prisluhnili Wolfovim, Schubertovim in italijanskim samospevom. Vstopnine ni.