Odnos do hrane in pravila obnašanja za mizo / DEKD 2021

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem (Na gradu 2, Ravne na Koroškem) vas v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine vabi v sredo, 29. septembra in 6. oktobra, ob 11. uri na pedagoško delavnico Odnos do hrane in pravila obnašanja za mizo.

V letu 2021, ko je Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021, smo v Koroškem pokrajinskem muzeju, Muzeju Ravne na Koroškem odprli razstavo Koroška košta, prehrambna dediščina treh dolin. S projektom izpostavljamo prehrambne vsebine, ki so priložnost za ponovno odkrivanje raznovrstnosti, bogastva, znanja in okusov značilnih za koroško okolje. Spoštljiv odnos do hrane, ki so jo pridelali doma, poraba brez ostankov, pravila obnašanja za mizo bodo teme, ki jih bomo predstavili po ogledu razstave.

Delavnica je organizirana za šolske skupine. Potrebna je predhodna najava na tel. št. 041 496 858 ali 02 62 12 562.

* * * * *
Dogodek bo potekal ob izpolnjevanju pogoja PCT.