Modra noč z Manco Izmajlovo

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas ob obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa vabi v sredo, 13. 3. 2019, ob 19.00 v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradca na

Modro noč z Manco Izmajlovo.

V prijetnem ambientu Wolfove koncertne dvorane bomo gostili mezzosopranistko Manco Izmajlovo. Njen repertoar obsega klasične in sodobne skladbe, samospeve, ljudske in ponarodele pesmi, skladbe iz muzikalov in operne arije, posebno veliko ljubezen pa čuti do komornega repertoarja – ruskega, avstrijskega in francoskega.

Manca Izmajlova je študirala operno petje na Akademskem glasbenem kolidžu P. I. Čajkovski v Moskvi in diplomirala iz glasbenega gledališča in igralstva na Mountview Academy of Theatre Arts v Londonu. Akademskega petja se je učila pri priznanih profesorjih v Sloveniji in Avstriji. Že dolga leta je ambasadorka slovenske pesmi ter kulture in tako slovensko glasbo vključuje v vse svoje koncerte po svetu.

Z Modro nočjo bomo počastili rojstni dan svetovno priznanega skladatelja Huga Wolfa. Dvodnevno kulturno dogajanje je namenjeno promociji njegovega obsežnega opusa in njegove rojstne hiše, ki postaja vse bolj prepoznavno vozlišče in koordinacijska točka za vse ljubitelje velikega skladatelja in glasbe nasploh.

Vstopnina: 10,00 €.

Vstopnice lahko kupite v recepciji Rojstne hiše Huga Wolfa v Slovenj Gradcu do 12. 3. 2019