Kuharska izkustvena delavnica Libeliška kuharica

Koroški pokrajinski muzej in Kulturno-prosvetno društvo Libeliče vas v soboto, 19. 1. 2019 in 26. 1. 2019 med 9.00 in 14.00 vabita v Libeliče, Libeliče 16 (p. d. pri Buču) na kuharsko izkustveno delavnico Libeliška kuharica.

 Libeliška kuharicaDa ne boš vačn od mize šou’ je izšla leta 2001 kot rezultat prizadevanj v študijskem krožku zbranih domačih gospodinj, da bogastvo znanja in vedenja o prehrambeni kulturi prebivalcev Libelič in okolice zapišejo in ohranijo. Knjiga je doživela veliko zanimanja, do sedaj sta izšla dva ponatisa, v letih 2004 in 2009. Že nekaj časa pa Libeliške kuharice ni več mogoče kupiti.

V želji, da pripravimo novo dopolnjeno izdajo, smo se odločili izvesti dve izkustveni delavnici z namenom pridobitve novega gradiva, ki bi ga lahko vključili vanjo, hkrati pa poskrbeli za prenašanje znanja kuhanja izbranih libeliških jedi na mlajše generacije. Praktični del delavnice bosta vodili Erika Plešivčnik in Jožica Pšeničnik. Posvetili se bomo pripravi trente, bobov, presnih krapov, mežerlija, pečene krvi, pokrlija in še drugih, za Libeliče značilnih jedi. Veselimo se druženja ob libeliških jedeh.

Dodatne informacije in prijave: Erika Plešivčnik (tel. 041 239 838).

Cena obeh delavnic je 10 evrov.

Zaradi velikega zanimanja je delavnica zasedena in ne sprejemam več prijav!