Koroški muzejski večer

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v sodelovanju z Muzejem Velenje in Slovenskim etnografskim muzejem vabi v torek, 11. 6. 2019, ob 18.00 v muzejske prostore, Glavni trg 24, Slovenj Gradec na Koroški muzejski večer s predstavitvijo razstave Afrika treh muzejev.

Leta 1850 je misijonar in raziskovalec dr. Ignacij Knoblehar v Ljubljani pripravil prvo javno razstavo afriških predmetov, ki jih je zbral na potovanju v južni Sudan. V letu 2019, ko zaznamujemo 200. obletnico njegovega rojstva, smo se med seboj povezali trije slovenski muzeji, ki hranimo predmete z različnih koncev afriškega kontinenta in jim namenjamo prostor na stalnih razstavah.

V okviru muzejskega večera bodo kustos afriških zbirk od 19. stoletja dalje iz Slovenskega etnografskega muzeja dr. Marko Frelih, kustos zbirke Františka Foita iz Muzeja Velenje Blaž Verbič in kustosinja zbirke dr. Franca Tretjaka iz Koroškega pokrajinskega muzeja Brigita Rajšter predstavili izbrane vsebine na razstavi in predmete iz zbirk.