Duo Dva / Hugo Wolf za mlade

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v sredo, 23. junija, ob 18.00 uri vabi v rojstno hišo Huga Wolfa na koncertni cikel Hugo Wolf za mlade, na katerem se nam bosta predstavila Duo Dva, ki ga sestavljata baritonist Marko Erzar in kitarist Tilen Lancner.

Marko Erzar je debitiral v vlogah Sprecherja in Papagena v operi čarobna piščal W. A. Mozarta iz programa ustanove Lyric Opera Studio Weimar, kot Gandalf v operi The Hobbit skladatelja Deana Burrya, kot Alvar v operi Les Indes galantes J. P. Rameauja v izvedbi gledališča Muziektheater Transparant, kot Don Giovanni v operi W. A. Mozarta Don Giovanni ter kot France Prešeren v operi Julija skladatelja Aleša Makovca. Je prejemnik štipendije za nadarjene študente Mestne občine Ljubljana. Tilen Lancner se je večkrat udeležil Mürskega festivala kitare in kitarskega tekmovanja v Gorici (Italija) ter prejel številna priznanja. V 4. letniku umetniške gimnazije se je udeležil tekmovanja TEMSIG in osvojil srebrno priznanje. Septembra 2019 je uspešno diplomiral iz programa glasbena umetnost pri profesorici Katji Porovne Silič, zdaj nadaljuje študij na magistrski stopnji, smer instrumentalna in pevska pedagogika. Sodeloval je na mojstrskih tečajih s priznanimi kitaristi, kot so Marcin Dylla, Dieter Hennings, Paolo Pegoraro, Adriano del Sal in Stefano Viola. Duo Dva bo izvedel cikel za glas in kitaro Janeza Gregoriča.

* * * * *
Prireditev bo potekala v skladu z veljavnimi priporočili NIJZ (pogoj PCT, varnostna razdalja in zaščitne maske). Za mlajše od 18 let ob spremstvu odrasle osebe PCT pogoj ni potreben.