Dolga noč muzejev / Lange Nacht der Museen

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi in ORF-Lange Nacht der Museen vas v soboto, 2. 10., od 18.00 – nedelje, 3. 10., do 1.00 vabita na Dolgo noč muzejev / Lange Nacht der Museen.
Vseavstrijski prireditvi Dolga noč muzejev (Lange Nacht der Museen) se letos znova pridružuje Koroški pokrajinski muzej. V Muzeju mineralov Remšnik bo pestro celo »dolgo« noč. Ogledali si boste lahko stalno razstavo mineralov iz območja remšniških rudnikov. Do sedaj je bilo raziskanih in opisanih 66 vrst mineralov, med njimi izstopajo zelo redki minerali, kot so beaverit, brianyoungit in drugi. Zelo atraktivna je tudi občasna razstava Minerali zahodne Slovenije, ki predstavi mineralno raznolikost Gorenjske in Primorske. Avtor razstave je Zmago Žorž, ki se že več kot 30 let ukvarja z raziskovanjem mineralov. Je član društva Univerzalnega muzeja Joanneum v Gradcu, sekcija mineralogija in Društva prijateljev mineralov in fosilov Slovenije.
Od 18.00 ure dalje bo potekalo vodenje po obeh razstavah v slovenskem in nemškem jeziku.
Z enotno vstopnico (otroci do dvanajstega leta brezplačno) boste lahko od 18.00 do 1.00 ure zjutraj obiskali še avstrijske muzeje in galerije. Podatki o vseh sodelujočih muzejih in njihovem programu so na: https://langenacht.orf.at/.