Delavnica Peka kruha z drožmi

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec in Rokodelski center Koroške vas v soboto, 20. 5. 2017, ob 9.00 vabita v Rokodelski center Koroške Andeški hram, Glavni trg 28 a, Slovenj Gradec na delavnico

Peka kruha z drožmi.

Rokodelski center Koroške in Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vabita na zanimivo praktično delavnico Peke kruha z drožmi. Na Koroškem so v preteklosti pekli kruh na podoben način, ko so ob peki kruha dali na stran del testa za naslednjo peko, danes pa se peka kislega kruha po starem znova uveljavlja in staremu dodaja novo. Delavnica bo potekala pod vodstvom Anite šumer.
Cena delavnice je 45 evrov na udeleženca, v ceno pa so zajeti priprava in izvedba delavnice ter material za izvedbo, oblikovan hlebček kruha za domov, kosilo (pica z drožmi), 1 kg polbele pšenične moke, mlete na kamen, ter droži/starter za nadaljnjo peko. število mest je omejeno, zato so obvezne prijave do 15. maja na naslov info(at)podjetniskicenter-sg.si. Vse nadaljnje informacije bodo udeležencem podane ob prijavi.

Vabilo!