Vabilo k sodelovanju pri projektu Koroška košta

Spoštovani,

v letu 2021, ki ga bo zaznamovalo imenovanje Slovenije za evropsko gastronomsko regijo 2021, se bomo v Koroškem pokrajinskem muzeju s projektom Koroška košta pridružili popularizaciji prehrambne dediščine. Pripravili bomo razstavo ter številne spremljevalne dogodke.

Glede omejitev, ki jih prinaša sedanja situacija, ko je osebna distanca postala nova norma, je dozorela ideja, da izvedemo raziskavo o prehrani na način, da vas povabimo k zapisovanju jedilnikov v letu 2021. Če ste pripravljeni od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2021 zapisovati kaj kuhate in kaj jeste…boste postali naš odličen sodelavec.

Naloga sicer ne bo težka, bo pa terjala vztrajnost in natančnost. Z vašo pomočjo želimo pridobili natančnejši vpogled v prehrambno kulturo, v to kaj jemo v letu 2021.Zastavljen cilj je čimbolj popolno beleženje vsaj enega od obrokov (zajtrk, malice, kosilo, večerja). V drugi polovici leta bomo z vsemi sodelujočimi izvedli tudi krajši vprašalnik.

Vabimo vas, vaše žene, partnerke, mame, babice, sestre, svakinje, sosede, znanke (isto velja tudi za osebe moškega spola)… skratka vse osebe, za katere menite, da bi jim bilo sodelovanje v izziv, da se nam pridružijo. Prosimo vas, da svoje sodelovanje potrdite na elektronski naslov info.sg@kpm.si, mi pa vam bomo poslali nadaljnja navodila.

Za lažje zapisovanje bo pripravljen obrazec, ki ga boste lahko izpolnjevali ročno ali računalniško.

Začetek projekta 1. 1. 2021, zaključek 31. 12. 2021.
Srečanje sodelujočih in zaključek akcije predvidoma 6. 1. 2022.

Veselimo se vsakega od vas in vaših odzivov.