Maribor 2012 KPM Facebook

Novice in dogodki


Obvestilo!

Objavljeno 03.05.2016

Obveščamo vas, da bo muzejsko razstavišče Na gradu 2, Ravne na Koroškem do predvidoma konca meseca maja 2016 zaradi obnove stavbe zaprto.

Hvala za razumevanje!   

Anketa za obiskovalce

Objavljeno 03.05.2016

Spoštovani!

Moje ime je Maša Tramšek in sem študentka zaključnega letnika dodiplomskega študija Etnologije in kulturne antropologije, na Filozofski fakulteti, Univerze v Ljubljani. Za uspešen zaključek študija moram v sklopu diplomskega seminarja napisati diplomsko nalogo.Naslov mojega diplomskega dela se glasi: 'Odzivnost in vpliv kulturnih ustanov v lokalnem okolju. Primer: Koroške osrednje knjižnice Dr. Franca Sušnika, enota Ravne na Koroškem in Koroškega pokrajinskega muzeja, enota Ravne na Koroškem.'. Raziskati želim delovanje skozi zgodovino, današnje delovanje, javno mnenje o obeh zavodih, narediti nekakšno primerjavo med njima in navsezadnje, ugotoviti odzivnost in vpliv v lokalnem okolju.

Na vas se obračam s prošnjo, da si vzamete nekaj minut vašega dragocenega časa in rešite anketo.


 Anketa za obiskovalce!   

Koncert Katje Meljnikov, violončelo

Objavljeno 25.04.2016

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec in Glasbena šola Slovenj Gradec vas v ciklu Hugo Wolf za mlade vabita v petek, 27. 5. 2016, ob 18.00 v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na

koncert Katje Meljnikov, violončelo.

Poziv Hugo Wolf za mlade je bil zastavljen v želji omogočiti koncerte mladim, že uveljavljenim glasbenikom in tudi tistim, ki v glasbenem svetu svojo prepoznavnost šele ustvarjajo, da se lahko javnosti predstavijo s samostojnimi koncerti.

Na sedmem večeru se bo s koncertom predstavila Katja Meljnikov, violončelo, ob klavirski spremljavi Maje Kastratovik.
Violončelistka Katja Meljnikov je glasbeno pot začela v ranem otroštvu, v glasbeni družini violinistov. Kot solistka je nastopila z orkestri Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom Vrhnika, orkestrom Camerata Medica, Celjskim godalnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija ter Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo. Je dobitnica mnogih nagrad. Od novembra 2015 je učiteljica v Glasbeni šoli Nova Gorica, mlade čeliste pa bo spomladi letos začela poučevati še v Glasbeni šoli Slovenj Gradec.

Vabilo!   

Delavnica Muzejski medvedek Medo

Objavljeno 25.04.2016

Koroški pokrajinski muzej vas vabi na delavnico Muzejski medvedek Medo.

Herman Lisjak iz Otroškega muzeja v Celju se bo maja skupaj z radovednim Popkom potepal po Koroškem pokrajinskem muzeju. Na delavnici bomo spoznali njegov dom – Hermanov brlog in zanimive razstave. Otroci si bodo izdelali medvedka in se igrali Hermanove igre. Povabili pa jih bomo tudi na ogled gostujoče razstave Herman Lisjak v dvorcu Radlje in seveda v Otroški muzej Hermanov brlog v Celje.

Muzej Dravograd 
dvorec Bukovje, Bukovje 13, Dravograd 
sobota, 28. 5. 2016, ob 10.30

Muzej Radlje ob Dravi
dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi   
sobota, 7. 5. 2016, ob 10.30 

Muzej Ravne na Koroškem
muzejsko razstavišče, Na gradu 2, Ravne na Koroškem                              
sobota, 14. 5. 2016, ob 10.30

Muzej Slovenj Gradec
muzejski prostori na Glavnem trgu 24/II, Slovenj Gradec     
sobota, 21. 5. 2016, ob 10.30

Vstopnina: 1,50 €.

Vabilo!   

Mednarodni dan družin

Objavljeno 25.04.2016

Tudi letos smo se v Koroškem pokrajinskem muzeju pridružili akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije in vabimo od nedelje, 15. maja 2016, do nedelje, 22. maja 2016, družine k brezplačnemu ogledu muzejskih stalnih in občasnih razstav v muzejskih razstaviščih v času odprtosti, kot je objavljen na spletni strani www.kpm.si (ali za informacije pokličete na telefonsko številko 02 62 12 522).

Pri nakupu muzejskih publikacij omogočamo družinam 20-odstotni popust.

Vabilo!   

Peš po rimski cesti, pohod od Starega trga do Dovž

Objavljeno 25.04.2016

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas ob mednarodnem dnevu muzejev vabi v soboto, 21. 5. 2016 ob 9.00 na pohod 

Peš po rimski cesti, pohod od Starega trga do Dovž.
Oba kraja je povezovala rimska cesta, ki jo bomo v celoti prehodili.

Zbirno mesto: Koroški pokrajinski muzej, Glavni trg 24, Slovenj Gradec
Dolžina poti: 15 km, štiri ure hoje.
Zahtevnost: srednja (dobra obutev, fizična kondicija).
Malica: iz nahrbtnika.
Dovže: ogled cerkve sv. Urha.
Povratek: vsem pohodnikom bo na voljo brezplačen prevoz od cerkve sv. Urha do
Slovenj Gradca.

Če bo slabo vreme, bo pohod prestavljen na naslednjo soboto, 28. maja 2016.

Vabilo!


    

Mednarodni dan muzejev

Objavljeno 25.04.2016

Vabimo vas, da si ob mednarodnem dnevu muzejev, tednu vseživljenjskega učenja in tednu ljubiteljske kulture 2016, v sredo, 18. 5. od  9.00 do 15.00 brezplačno ogledate naše zbirke in se udeležite vodenih ogledov, ki smo jih pripravili v naših enotah:

- Muzej Radlje ob Dravi, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi

od 9. do 15. ure brezplačen ogled muzejskih razstav in zbirk v dvoru Radlje.
Ob 11. uri javno vodstvo po stalnih razstavah Spominska soba rodbine Pahernik, Od umetnostni poklican, zgodnja leta ustvarjalnosti Karla Pečka in "Gremo rinkico talat", otroški svet iger in igrač, zbirka igrač Majde Marije Sušek. Po zbirkah bo vodila kustodinja Alenka Verdinek.

- Muzej Ravne na Koroškem, štauharija Stare železarne, Koroška cesta 12, Ravne na Koroškem
 
od 9. do 16. ure brezplačen ogled stalnih razstav.
Ob 11. uri javno vodstvo po stalnih razstavah Mati fabrika – Železarna Ravne in Zakladi fužin. Vodila bo muzejska svetnica dr. Karla Oder

- Muzej Slovenj Gradec, Glavni trg 24, Slovenj Gradec

od 9. do 18. ure brezplačen ogled muzejskih stalnih in občasnih razstav v muzejskem razstavišču. 

- Muzej Slovenj Gradec, Rojstna hiša Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec

od 10. do 16. ure brezplačen ogled rojstne hiše.
Ob 10. uri za otroke glasbena pravljica Hugec. Pravljica pripoveduje o iskrivem skladatelju Hugu Wolfu, ki je otroštvo preživel v Windischgratzu. Veste, kaj vse je treba znati, da postaneš skladatelj?
Ob 11. uri javno vodstvo po stalni razstavi o življenju in delu skladatelja Huga Wolfa. Vodila bo Nataša Škorjanc Beliš.

Vabilo!
    

Koncert samospevov študentov Akademije za glasbo

Objavljeno 25.04.2016

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec in Glasbena šola Slovenj Gradec vas v ciklu Hugo Wolf za mlade vabita v petek, 13. 5. 2016 ob 19.30 v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na 

koncert samospevov študentov Akademije za glasbo.

Poziv Hugo Wolf za mlade je bil zastavljen v želji omogočiti koncerte mladim, že uveljavljenim glasbenikom in tudi tistim, ki v glasbenem svetu svojo prepoznavnost šele ustvarjajo, da se lahko javnosti predstavijo s samostojnimi koncerti.

Na šestem večeru se bodo predstavili študenti Akademije za glasbo iz razreda doc. Barbare Jernejčič Fürst. Koncertna dvorana v Rojstni hiši Huga Wolfa je izjemno akustična, v njej glasbeniki koncertirajo zelo radi in z velikim spoštovanjem do Wolfovega ustvarjanja.

Predstavili se bodo: Tina Debevec, Marko Erzar, Sabina Gruden, Mirjam Horvat, Eva Pavli, Iva Peračković, Gaja Sorč in Nataša Trček.
Klavirska spremljava: Tadej Horvat, Ivan Pernicki in Tadej Podobnik.

Vabilo!
    
1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8 :: 9 :: 10 ::