Maribor 2012 KPM Facebook

Novice in dogodki


Otroška delavnica Prazgodovinske umetnije

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas vabi v četrtek, 30. oktobra 2014, ob 10. uri na otroško delavnico Prazgodovinske umetnije v muzejske prostore na Glavnem trgu 24/II, Slovenj Gradec.

Na delavnici bodo otroci izvedeli, kakšno je bilo življenje v prazgodovini, kako so živeli in kako so bili videti. Ljudje so že zelo zgodaj v zgodovini začeli ustvarjati. Kot okras so moški in ženske nosili ogrlice iz školjk, levjih zob in medvedjih krempljev. Nekateri so poslikali tudi telo. Na stene jam so ustvarjali slike in iz kosti ter kamna so oblikovali različne kipce. Otroci se bodo preizkusili kot prazgodovinski umetniki in ustvarili svoje umetnine.

Vstopnina: 1,50 €

Vabilo!   

Odprtje razstave 600 razglednic

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Dravograd, vas vabi v prostore dvorca Bukovje, Bukovje 13, Dravograd, v petek, 7. novembra 2014, ob 18. uri na odprtje razstave

600 RAZGLEDNIC, ki jih je ob Slovenski planinski poti (Maribor–Triglav–Ankaran), Aljaževi poti (Zavrh pod Šmarno goro–Karavanke–Aljažev dom v Vratih), Slomškovi romarski poti (Bizeljsko–Olimje–Ponikva–Nova Cerkev) in drugod po Sloveniji s fotografijami naravne in kulturne dediščine pripravil Ciril Velkovrh iz Ljubljane.

Vabilo!
    

Delavnica Srečanje z družino Godalčkovih

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vas v sodelovanju z Glasbeno šolo Slovenj Gradec vabi v soboto, 8. novembra 2014, ob 10. uri na tretjo brezplačno glasbeno delavnico za otroke Srečanje z družino Godalčkovih v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec.

Udeleženci bodo na zabaven način spoznali godala, skladatelje, glasbenike in skladbe, skratka glasbo nasploh. Preživeli bodo zanimivo urico v svetu glasbe, razvijali domišljijo, odkrivali svoje talente in se aktivno vključevali z igranjem na glasbila, postavljanjem vprašanj in izražanjem mnenja.
Učiteljice godal glasbene šole bodo udeležence vpeljale v svet ritmov, melodij in jih s preprostimi metodami pripravile na proces zavestnega poslušanja glasbe.
 
Vabilo!   

Delavnica Prazgodovinske umetnije

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Dravograd, vas vabi v soboto, 8. novembra 2014, ob 10.30 na delavnico Prazgodovinske umetnije v dvorec Bukovje, Bukovje 13, Dravograd.

Na muzejski delavnici bodo otroci izvedeli, kakšno je bilo življenje v prazgodovini. Ljudje so že zelo zgodaj v preteklosti začeli ustvarjati. Kot okras so moški in ženske nosili ogrlice iz školjk, levjih zob in medvedjih krempljev. Stene jam so poslikali in iz kosti in kamna oblikovali različne kipce. Otroci se bodo preizkusili kot prazgodovinski umetniki in ustvarili svoje umetnije.

Vstopnina: 1,50 €.

Vabilo!
    

Koroški muzejski večer

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vas vabi v torek, 11. novembra 2014, ob 19. uri na
KOROŠKI MUZEJSKI VEČER s predstavitvijo diplomske naloge Ajde Hovnik Plešej, diplomirane muzikologinje, ENO PESEM POJMO. Koroške ljudske v priredbi Luke Kramolca v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec.

Vabilo!
    

Delavnica Kako iz črepinje nastane cela posoda

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, vas vabi v soboto, 15. novembra 2014, ob 10.30 na delavnico Kako iz črepinje nastane cela posoda v muzejsko razstavišče Na gradu 2, Ravne na Koroškem.

Udeleženci delavnice bodo spoznali delo arheologa in muzejskega restavratorja. Spoznali bodo različne tipe rimskih lončenih posod in kaj so servirali v njih. V praktičnem delu se bodo preizkusili v restavriranju keramičnih skodelic. Razbite lončene posode bodo poskušali sestaviti in zlepiti v prvotno obliko.

Vstopnina: 1,50 €.

Vabilo!   

Glasbeno lutkovna predstava Ahti, šiht!

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, in KUD KunKuvo vas vabita v soboto, 15. novembra 2014, ob 19. uri na glasbeno lutkovno predstavo AHTI, ŠIHT! v štauharijo Stara železarna, Koroška cesta 12, Ravne na Koroškem.

Vstopnina: 5,00 €, prost vstop za gledalce v »banduri«.

Vabilo!
    

Delavnica Žvenket nakita ali lepotilni vzori in okrasje pri Rimljanih

Objavljeno 29.10.2014

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vas vabi v soboto, 22. novembra 2014, ob 10.30 na delavnico Žvenket nakita ali lepotilni vzori in okrasje pri Rimljanih v muzejske prostore na Glavnem trgu 24/II, Slovenj Gradec.

Na podlagi upodobitev na rimskih nagrobnih spomenikih, najdenih na Koroškem, bomo spoznavali značilnosti rimske oblačilne kulture in okrasja pri Rimljanih. Z veliko mero ustvarjalnosti pa bomo izdelovali verižice, uhane in zaponke po rimskem vzoru.

Vstopnina: 1,50 €.

Vabilo!   
1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8 :: 9 :: 10 ::