Maribor 2012 KPM Facebook

Novice in dogodki


Obvestilo!

Objavljeno 02.03.2015

Obveščamo vas, da bo muzejsko razstavišče Na gradu 2, Ravne na Koroškem od 22. februarja do predvidoma septembra 2015 zaradi obnove stavbe zaprto.

Hvala za razumevanje.   

Glasbena delavnica Rompompom z ventilčki

Objavljeno 02.03.2015

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vas vabi v soboto, 7. 3. 2015 ob 10. uri v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na sedmo brezplačno glasbeno delavnico v ciklu Spoznajmo glasbo za predšolske otroke in otroke prve triade osnovne šole

Rompompom z ventilčki.

S profesorji Glasbene šole Slovenj Gradec bomo spoznavali trobila in tolkala.

Vabilo!
   

Predstavitev radovednega Popka

Objavljeno 02.03.2015

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vas vabi v sredo, 11. 3. 2015, ob 9. uri v muzejske prostore na Glavnem trgu 24/II, Slovenj Gradec na predstavitev radovednega Popka.

Z veseljem tokrat predstavljamo radovednega Popka v Slovenj Gradcu.

Popek, že uveljavljeni lik pisatelja Primoža Suhodolčana in ilustratorja Uroša Hrovata, je nadvse radoveden fant, ki zna pripovedovati zgodbe ter spodbuja in motivira otroke k raziskovanju muzejskih vsebin. Od decembra naprej je tudi glavni promotor muzejskih pedagoških vsebin Koroškega pokrajinskega muzeja. Radovednega Popka bo predstavil avtor Primož Suhodolčan.

Vabilo!
   

Predstavitev kataloga

Objavljeno 02.03.2015

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vas ob 155. obletnici skladateljevega rojstva vabi v
petek, 13. 3. 2015, ob 13. uri v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na kratko predstavitev kataloga

Rojstna hiša Huga Wolfa v nemškem jeziku.

Vabilo!

   

Delavnica Velikonočna pisanka

Objavljeno 02.03.2015

Koroški pokrajinski muzej vas vabi na delavnico Velikonočna pisanka.

Velika noč je bila nekoč največji praznik v letu. Na delavnici bomo spoznali šege in navade ob tem prazničnem času. Jajčka bomo pobarvali in okrasili z naravnimi barvami ter vsakemu udeležencu izdelali košarico.

Muzej Dravograd
Muzej Dravograd, dvorec Bukovje, Bukovje 13, Dravograd,
sobota, 14. 3. 2015 ob 10.30

Muzej Slovenj Gradec
Muzej Slovenj Gradec, muzejski prostori na Glavnem trgu 24/II, Slovenj Gradec,
sobota, 21. 3. 2015 ob 10.30

Muzej Radlje ob Dravi
Muzej Radlje ob Dravi, dvorec Radlje, Koroška cesta 68 , Radlje ob Dravi,  
sobota, 28. 3. 2015 ob 10.30

Vstopnina: 1,50 €.

Vabilo!

 

   

Koroški muzejski večer

Objavljeno 02.03.2015

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas vabi v sredo, 18. 3. 2015, ob 18. uri v muzejske prostere na Glavnem trgu 24/II, Slovenj Gradec na Koroški muzejski večer s predstavitvijo diplomske naloge Veronike Podkrižnik

Požarjeva skupina: križarsko-kmečki upor ali udbovska provokacija.

Letos mineva 65 let od t. i. Šoštanjskega procesa, na katerem so sodili članom in podpornikom Požarjeve skupine, ljudem, ki so se borili proti povojni ureditvi.
Glavni obtoženec Franc Požar je bil obsojen na smrt, vendar do danes ni uradno pojasnjeno, ali je bil organizator upora ali udbovski provokator. Prav tako ni znano niti, ali je bil dejansko usmrčen.

Vabilo!
   

Dediščina Franja Pahernika

Objavljeno 02.03.2015

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi, vas vabi v petek, 20. 3. 2015, ob 18. uri v dvorec Radlje,
Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi na premiero dokumentarnega filma RTV Slovenija

Dediščina Franja Pahernika.

Ekipa RTV Slovenija je v dokumentarnem filmu Dediščina Franja Pahernika skušala zaobjeti veličino inženirja Franja Pahernika, pionirja sonaravnega gozdarjenja, človeka, ki je z drugimi člani mogočne Pahernikove rodbine iz Vuhreda razvijal, ohranjal in se boril za uresničitev svoje vizije: zapustiti svoje gozdove zanamcev v vsej svoji lepoti, veličini, pestrosti in skrivnostnosti. Bogato življenjsko zgodbo inženirja Franja Pahernika so pomagali odstirati člani Pahernikove ustanove, zgodovinarka, štipendistka Pahernikove ustanove, kipar, gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije, nekdanja Pahernikova gospodinja in številni domačini iz Vuhreda in okolice.
Izobraževalni program RTV Slovenija, scenaristka in voditeljica: Neva Novljan, režiser: Boštjan Mašera.

Vabilo!

   

Moj portret za muzej in predstavitev radovednega Popka

Objavljeno 30.01.2015

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi vas vabi v sredo, 25. 2. 2015, ob 11. uri v dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi, na odprtje gostujoče razstave 

Moj portret za muzej in predstavitev Radovednega Popka.

V dvanajstih slovanskih državah so muzeji in galerije na široko odprli vrata najmlajšim obiskovalcem. Popeljali so jih po zbirkah in razstavah, nato pa jih spodbudili, da so svoje vtise, poglede in impresije v obliki risbe prenesli na papir. Tako je nastalo več kot 100 otroških risbic, ki so bile osnova za razstavo Moj portret za muzej. Ta je bila prvič na ogled na sedežu Unesca v Parizu maja 2012, nato pa je krenila na pot po slovanskih državah.
Hkrati bo otroke po Muzeju Radlje prvič popeljal Radovedni Popek, ki je od decembra 2014 v Koroškem pokrajinskem muzeju glavni promotor muzejskih pedagoških vsebin.
Popek, že uveljavljeni lik pisatelja Primoža Suhodolčana in ilustratorja Uroša Hrovata, je v muzeju postal nadvse radoveden fant, ki zna pripovedovati zgodbe ter spodbuja in motivira otroke k raziskovanju muzejskih vsebin. Radovednega Popka bo predstavil avtor Primož Suhodolčan.

Vabilo!

   
1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8 :: 9 :: 10 ::