Nina Strnad in Peter Mihelič / Modra noč

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v sklopu Modre nočipetek, 17. marca 2023, ob 19. uri vabi v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na koncert, na katerem bosta nastopila Nina Strnad (vokal) in Peter Mihelič (klavir). S projektom Modra noč marca vsako leto počastimo obletnico rojstva našega svetovno priznanega skladatelja Huga Wolfa. Dogodek je namenjen promociji njegovega obsežnega opusa in tudi Wolfove rojstne hiše, ki postaja vse bolj prepoznavno vozlišče in koordinacijska točka za vse ljubitelje velikega skladatelja in glasbe nasploh.

Nina Strnad je ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas. Znanje in izkušnje nabira s sodelovanjem z drugimi umetniki. Doslej si je oder delila z Dannyjem Grissetom, Howardom T. Curtisom, Juretom Puklom, Renatom Chiccom, Robertom Jukičem, Urošem Perićem in mnogimi drugimi. Med svoje največje dosežke pa šteje gostovanje na koncertu S simfoniki v filmski svet, kjer je stala na odru z legendarnim jazzovskim in filmskim skladateljem Michelom Legrandom, prejemnikom treh oskarjev.

Med glasbenike, ki so globoko vplivali na njen umetniški izraz, velja prišteti tudi Braca Doblekarja in dolgoletnega sodelavca Petra Miheliča, s katerim je pripravila album V luči življenja: zgodbe slovenske popevke (ZKP RTV Slovenija, 2016) z izbranimi skladbami šestih avtorjev. Te se opirajo na dramatičnost in čustva posameznih zgodb, ki segajo vse od strasti, zaljubljenosti in sreče do hrepenenja, minljivosti ter umrljivosti. Je stalna gostja festivalov, koncertnih ciklusov in prireditev, ki oživljajo zlata leta slovenske popevke. Pogosto sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija in nastopa v tujini.

Vstopnina: 8,00 €
Vstopnice za koncert lahko kupite v recepciji Rojstne hiše Huga Wolfa v Slovenj Gradcu.

Datum

17 marec 2023
Dogodek je zaključen

Ura

19:00 - 21:00

Lokacija

Glavni trg 40, Slovenj Gradec
Glavni trg 40, Slovenj Gradec

Želite prejemati obvestila ali rezervirati termin?