Muzejske zgodbe na Koroškem radiu: Velika noč in velikonočne jedi

Praznik Velike noči je najpomembnejši krščanski praznik, ki pa je hkrati tudi praznik pomladi. V kulinaričnem pogledu ga zaznamuje žegen, ki je sestavljen iz potice, šarklja ali boljšega kruha, svinjskega mesa (gnjat, pleče, klobase), pobarvanih jajc (pisanka) in hrena. Življenje z dediščino se najlepše izraža skozi tradicionalne praznične jedi, ki v Sloveniji zaznamujejo posamezne praznike. Muzejsko zgodbo je pripravila Andreja Šipek.

*****

Vsak ponedeljek ob 18.10 uri in vsako soboto ob 7.00 uri (ponovitev) lahko na Koroškem radiu poslušate muzejske zgodbe v okviru oddaje Iz zakladnice koroške kulturne dediščine, ki jih pripravljajo strokovni delavci Koroškega pokrajinskega muzeja.

Vabljeni k poslušanju!

Datum

05 aprila 2021
Expired!

Ura

18:10 - 18:40

Želite prejemati obvestila ali rezervirati termin?