MODRA NOČ – glasbena pravljica Ožbi in kumulonimbus

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v okviru MODRE NOČI vabi v nedeljo, 11. 3. 2018, ob 10.30 v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradecna premierno izvedbo glasbene pravljice avtorja Davorina Dolinška

Ožbi in kumulonimbus.

Glasbena pravljica domačina Davorina Dolinška je izšla konec lanskega leta in bo premierno izvedena na odru rojstne hiše skladatelja Huga Wolfa. Dogajanje je postavljeno na Koroško, glavno vlogo pa ima fantič Ožbi s posebno čarobno močjo … Kakšno? To boste izvedeli na uprizoritvi pravljice, lahko pa povemo, da se v njej pojavi tudi domača Uršlja gora. Lepo vabljeni na glasbeno-pravljični dogodek, ki ga bodo pomagali izvesti učenci in dijaki Glasbene šole Celje.

Z Modro nočjo bomo počastili rojstni dan našega rojaka, svetovno priznanega skladatelja, Huga Wolfa. Dvodnevno dogajanje je namenjeno promociji njegovega obsežnega opusa in njegove rojstne hiše, ki postaja vse bolj prepoznavno vozlišče in koordinacijska točka za vse ljubitelje velikega skladatelja in glasbe nasploh.